یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

ونس: هدف ما روی کار آوردن رضا پهلوی نبود

ونس معاون ترامپ گفت که برخی خواستار اعزام صدها هزار سرباز به ایران بودند، اما ترامپ دنباله‌روی جرج بوش نبود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 17
کد خبر: ۳۱۰۹۹۶

به گزارش راهبردمعاصر، «جی دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با برنامه تلویزیونی آنلاین «مگین کلی» به موضوعات مختلفی پرداخت و در بخشی از سخنان خود به مسأله ایران اشاره کرد.

او که برای معرفی کتاب جدید خود به نام «عشای ربانی: یافتن راه بازگشت به ایمان»، در این برنامه حاضر شده بود، با ادعای اینکه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای همچنان یکی از اهداف اصلی دولت دونالد ترامپ است، اعلام کرد: واشنگتن در عین حفظ فشارها، ترجیح می‌دهد اختلافات با تهران از مسیر توافق و دیپلماسی حل‌وفصل شود.

جی‌دی ونس افزود: تصمیم‌گیری نهایی درباره نحوه مدیریت پرونده ایران بر عهده دونالد ترامپ است و رئیس‌جمهور آمریکا طی سال‌های گذشته همواره بر این موضع تأکید کرده که نباید اجازه داده شود ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.
وی مدعی شد: «گسترش تعداد کشورهای دارای سلاح هسته‌ای یکی از مهم‌ترین تهدیدهای امنیتی جهان به شمار می‌رود و در همین چارچوب، جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران هدف ثابت سیاست دولت آمریکا است».

ونس همچنین با اشاره به تجربه‌های گذشته آمریکا در غرب آسیا گفت: دولت به‌خوبی از خطر گرفتار شدن در درگیری‌های طولانی‌مدت در منطقه آگاه است و قصد ندارد وارد جنگی فرسایشی و بی‌پایان شود، از همان ابتدا قرار نبود ایالات متحده وارد باتلاقی شود که بسیاری درباره آن هشدار می‌دادند. دونالد ترامپ سیاست‌های جرج بوش را دنبال نمی‌کند». به گفته او، هدف اصلی واشنگتن جلوگیری از شکل‌گیری یک بحران طولانی و پرهزینه در منطقه است و ترامپ با توافق با ایران به دنبال یک توافق صلح منطقه‌ای است که شامل خلیج فارس، اسرائیل و لبنان می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره تفاهم انجام‌شده میان تهران و واشنگتن نیز توضیح داد که متن کامل این توافق هنوز منتشر نشده است. او دلیل این موضوع را ضرورت رعایت ملاحظات دیپلماتیک و هماهنگی با طرف‌های میانجی از جمله قطر و پاکستان عنوان کرد.

به گفته ونس، متن اولیه تفاهم‌نامه سندی کوتاه یک و نیم صفحه‌ای و چارچوبی است که اصول کلی توافق را مشخص می‌کند و جزئیات فنی و اجرایی آن در مراحل بعدی مذاکرات نهایی خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: بهره‌مندی ایران از مزایای توافق منوط به اجرای کامل تعهداتش خواهد بود.

ونس مدعی شد در صورت پایبندی تهران به توافق، زمینه برای بازسازی اقتصادی با حمایت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس (نه آمریکا) فراهم می‌شود.

او سپس زبان تهدید گشود و افزود: « اما اگر ایران به تعهدات خود عمل نکند، آمریکا همچنان گزینه‌های مختلفی از جمله ابزارهای نظامی را در اختیار خواهد داشت».

ونس با بیان اینکه این چیزی نیست که ترامپ می‌خواهد، گفت: «این [تفاهم با ایران] یک توافق صلح منطقه‌ای است. شامل خلیج فارس، اسرائیل و لبنان خواهد شد».
به دنبال روی کار آوردن رضا پهلوی نبودیم

معاون ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره انتقاد این روزهای سلطنت‌طلبان از ترامپ و تفاهم با ایران نیز گفت: دولت ترامپ هیچ‌گاه هدف خود را روی کار آوردن رضا پهلوی یا ایجاد یک حکومت جدید در ایران اعلام نکرده است.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «مسائل مربوط به ساختار سیاسی ایران موضوعی است که باید میان مردم ایران و حکومت این کشور حل‌وفصل شود. آنچه برای آمریکا اهمیت دارد، متوقف شدن برنامه هسته‌ای ایران است.»

ونس در بخش دیگری از این مصاحبه گفت اجرای توافق به نفع هر دو طرف خواهد بود و اگر ایران به تعهدات خود پایبند بماند، نتایج آن هم برای آمریکا و هم برای ایران مثبت خواهد بود. وی مدعی شد که دولت ترامپ آماده است در صورت تغییر رویکرد تهران، مسیر تازه‌ای در روابط دو کشور شکل بگیرد.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به اختلاف دیدگاه‌ها در میان جریان‌های مختلف حزب جمهوری‌خواه درباره ایران اشاره کرد. به گفته او، بخشی از جمهوری‌خواهان که به رویکرد «آمریکا اول» معتقدند مخالف گسترش مداخله نظامی آمریکا هستند، در حالی که جریان موسوم به نومحافظه‌کاران خواهان سیاستی تهاجمی‌تر در قبال ایران است.

ونس با دفاع از تصمیم ترامپ تأکید کرد که دولت آمریکا به دنبال جنگی بی‌پایان نیست و از پیشنهادهایی که به تشدید مداوم درگیری‌ها منجر شود حمایت نمی‌کند./تسنیم

کلمات کلیدی: ونس
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار